דילוג לתוכן

מגזין החיים הטובים / גיליון מס' 1

חזרה

לחיי החיים!

חובבי האלכוהול ב"בית בכפר" לא הסתפקו במפגשי החבורה המצומצמת שלהם, ויזמו "סטארטי-אפ" חברתי: ערבי בירה קבועים עם חטיפים, פיצה וסיפורים מצחיקים. כולם מוזמנים!

מאת: עפרה ונקרט, מנהלת תרבות הפנאי "בית בכפר" בכפר סבא

צילומים: עומרי אמסלם

 

הכל החל מחבורה קטנה של מביני דבר, חובבי הטיפה המרה. הם היו מתקבצים בכל פעם בבית אחר, מסבים סביב שולחן עם מעדנים, מה שקוראים "דליקטסן": גבינות משובחות, קרקרים וחטיפים, שעיטרו בקבוק או שניים של אלכוהול משובח. השיחה נסבה על קוקטיילים: איך בדיוק מכינים את הבלאדי מרי האולטימטיבי? האם זה עם וודקה או עם ג'ין? האם בוזקים מעט פלפל שחור גרוס, או שמא כמה טיפות טבסקו? הנוכחים נחלקו למחנות והוויכוח סער, עד שהושגה פשרה: כל צד יכין את הבלאדי מרי שלו, ויגישו לבורר חיצוני בלתי תלוי...

 

חופשי על הבר

וכטוב לבם בחברותא, הגו החברים רעיון: לא ליהנות לבד, אלא להרחיב את המעגל. פנו להנהלת הבית וקיימו כמה פגישות של סיעור מוחות בשאלה: איך להקים בר משקאות כהלכתו להנאת כולם? הבדיקות נערכו, והתברר שאולי לבר אמיתי לא יהיו מספיק דורשים. ובכלל, מי יתחזק אותו? מי יקנה את המצרכים? כאב ראש, ולא מהנגאובר.

 

פיצה מקפיצה

לבסוף הועלה רעיון חלופי: ערב בירה. בבירה לא צריך להבין )אוי ואבוי, נזעקים מביני הבירה, הרי צריך להבין ועוד איך!). בירה זה יחסית זול, זה זמין, זה עממי, זה פשוט לתפעול. הוחלט שהנהלת הבית תספק את הבירה והחטיפים, והחבר'ה - את המצברוח. העניין תפס תאוצה, ואז החליטו החבר'ה שלא להסתפק בבירה ובחטיפים, והחלו מזמינים פיצה על חשבונם ומסיפים גם קטעי קריאה מצחיקים.



ערב תרבות ובירה

ומאז ועד היום כך זה מתנהל: פעם-פעמיים בחודש, לפי הודעה מראש, בתום ההרצאה או הרסיטל שמתארחים בבית, לאחר ששבעו תרבות עד להתפקע - עוברים החבר'ה לחדר האוכל, שם הוכן הכל מבעוד מועד: החטיפים על השולחנות, כך גם הכוסות, הפיצה או-טו-טו מגיעה, המלצריות מוכנות עם הפותחן ביד, השולחנות מתמלאים, הבירה נמזגת, הפיצה נלעסת, החטיפים נחטפים, והכיף - עד השמיים.

 

אז איך מכינים בלאדי מרי? - המתכון "הקטלני" של קארל

החומרים: וודקה | מיץ עגבניות | מיץ לימון | מלח, פלפל שחור | טבסקו

אופן ההכנה: מוזגים וודקה לכוס רחבה ונמוכה )כמו של וויסקי(, לפי הטעם. והטעם של קארל הוא "הרבה". מדללים את הוודקה במיץ עגבניות )מקופסה או מבקבוק(. מזלפים 5 טיפות לימון, מעט מלח ופלפל שחור, וכמה טיפות טבסקו.

 

המתכון הנשי המעודן

החומרים: מיץ עגבניות | גין משובח | פלפל שחור גרוס | טבסקו

אופן ההכנה: מוזגים לכוס נמוכה ורחבה, כמו של וויסקי, מיץ עגבניות עד גובה ¾ הכוס. מוסיפים מנה של גין משובח. למקצוענים יש כוסית מדידה שנותנת בדיוק את המנה הרצויה, כמו כוסית קטנה של ליקר. מוסיפים פלפל שחור גרוס וטבסקו. בקיץ אפשר להוסיף גם קוביות קרח.

 

האנשים שמאחורי ערב הבירה:

ההוגים: קארל מילר וויק ישראלי.

המנצחת על הפיצות: יונה ארדיטי.
המלצריות: בטי גדרי, הניה פלמון ומימי בן אדרת.

 

אנקדוטה מחיי הלילה

באחת הפעמים הגיע ויק לערב הבירה באיחור רב, וכבר לא נשארו בירות.
הוא ממש כעס, בא אליי וצעק: "מי המציא את הבירה?!".
"לא יודעת", עניתי לו, "אבל אני מוכנה לבדוק באינטרנט...".
"אני! אני המצאתי את הבירה!" הוא צעק.
הוא כמובן התכוון ל"מי המציא את ערב הבירה...".

 

קטע קריאה מצחיק:  המחשב בלע את סבתא

המחשב בלע את סבתא, נשבע לכם, ברצינות!
היא לחצה "קונטרול" ו"אנטר" ונעלמה מן המציאות.
הוא בלע אותה כליל המחשבה מזעזעת!
כנראה חטפה היא וירוס או נטרפה בידי תולעת!
חיפשתי גם בסל המיחזור, במסמכים ובתיקיות,
פניתי גם לאינטרנט - אך כלום!

 

סימנייה