דילוג לתוכן

מגזין החיים הטובים / גיליון מס' 1

חזרה

קרם ברולה

מוטי פייר, הגבר שבחבורה, הכין קרם ברולה מענג וקרמל אותו ליד השולחן ברוב טקס...

החומרים

לקרם:

2 מכלים (500 מ"ל( שמנת מתוקה
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
½ כוס (100 גרם( סוכר
6 חלמונים )בחלבונים אין שימוש במתכון זה(

 

לקרמל:

מעט סוכר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 120- מעלות.
בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עם מקל הווניל כמעט עד רתיחה, ומכבים את האש.
טורפים בקערה את הסוכר והחלבונים עד שהתערובת נעשית בהירה.
משווים טמפרטורות: מוזגים מעט מתערובת השמנת המתוקה לתערובת החלמונים, מאחדים תוך כדי טריפה ומוסיפים בקילוח דק תוך כדי טריפה את כל השמנת.
מוזגים את תערובת השמנת והחלמונים לקעריות הגשה חסינות חום, מניחים את הקעריות בתוך תבנית עמוקה וגדולה. מוסיפים לתבנית הגדולה מים רותחים עד למחצית מגובה הקעריות )נזהרים שהמים לא יחדרו לקעריות(.
אופים ב120- מעלות עד שהקרם נקרש בשולי הקעריות ועדיין רוטט במרכז. מוציאים מהתנור, מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור במקרר לשעתיים לפחות.
לפני ההגשה מפזרים מעט סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה, ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.

סימנייה