דילוג לתוכן

מגזין החיים הטובים / גיליון מס' 1

חזרה

קציצות תרד (פזי)

רות בהלול, הטבריינית במקור הביאה קציצות בשר עם צרד, בדיוק כמו שהכינה אמא שלה בטנג'יר

החומרים:

לקציצות:

1½ שקיות תרד קפוא טחון
1 שקית תערובת להכנת קניידלעך
500 גרם בשר טחון
2 ביצים גדולות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית תבלין לעוף
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
½ כפית פלפל שחור
1 כף שטוחה שום כתוש )אפשר קפוא(

 

לרוטב:

שמן לטיגון
ראש שום נקי מקליפות ופרוס
לפרוסות דקות
כוס מיץ לימון
מים לפי הצורך
תיבול לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מפשירים את התרד הקפוא, מסננים, סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את יתר החומרים, מערבבים, לשים היטב ויוצרים קציצות.
מחממים בסיר עם תחתית עבה מעט שמן, מטגנים קלות את הקציצות מכל צד ומוציאים אותן.
מוסיפים לסיר מעט שמן, מטגנים את פרוסות שיני השום ונזהרים שלא ייחרכו.
מחזירים לסיר את הקציצות, מוסיפים מיץ לימון ומים עד כיסוי, מתבלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים והקציצות רכות ונימוחות.

כבדי עוף מאודים

שרה אורבך הביאה כבדי עוף מאודים עשויים בדיוק במידה הנכונה

מרק צ’ורבה רומני

המארחת, רות אברכהן, הכינה מרק צ'ורבה כמיטב המסורת הרומנית, וביקשה מכל אחד להביא מנה המאפיינת את בית אימו

אמפנדוס בסגנון ארגנטינאי

פאני רותם הביאה אמפנדוס כמו שמכינים בארגנטינה

דג מלוח פולני עם בצל ישראלי

נירה אוחובסקי הביאה דג מלוח פולני עם הרבה בצל ישראלי

סימנייה