דילוג לתוכן

מגזין החיים הטובים / גיליון מס' 1

קציצות תרד (פזי)

רות בהלול, הטבריינית במקור הביאה קציצות בשר עם צרד, בדיוק כמו שהכינה אמא שלה בטנג'יר
חזרה

כבדי עוף מאודים

שרה אורבך הביאה כבדי עוף מאודים עשויים בדיוק במידה הנכונה

החומרים:

4 בצלים גדולים
20 כבדי עוף טריים ונקיים
מלח ופלפל שחור
1 כפית סוכר חום
מים לפי הצורך
1 כוסית ברנדי
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה עם מעט שמן את פרוסות הבצל עד להזהבה. מוסיפים את נתחי הכבד ומתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר חום. אחרי 3-2 דקות הופכים את הכבדים.
מוסיפים מים עד כיסוי, מכסים את המחבת ומאדים כ 5- דקות. יוצקים באטיות ובאחידות את הברנדי מעל הכבדים. עם יציקת הברנדי תתלקח אש במחבת ותכבה מיד - תהליך זה נקרא פלומבה והוא יוצר מיזוג טעמים. מאדים 2 דקות נוספות ומגישים, רצוי על מצע של פירה.

מרק צ’ורבה רומני

המארחת, רות אברכהן, הכינה מרק צ'ורבה כמיטב המסורת הרומנית, וביקשה מכל אחד להביא מנה המאפיינת את בית אימו

אמפנדוס בסגנון ארגנטינאי

פאני רותם הביאה אמפנדוס כמו שמכינים בארגנטינה

דג מלוח פולני עם בצל ישראלי

נירה אוחובסקי הביאה דג מלוח פולני עם הרבה בצל ישראלי

סימנייה