דילוג לתוכן

מגזין החיים הטובים / גיליון מס' 1

קציצות תרד (פזי)

רות בהלול, הטבריינית במקור הביאה קציצות בשר עם צרד, בדיוק כמו שהכינה אמא שלה בטנג'יר

כבדי עוף מאודים

שרה אורבך הביאה כבדי עוף מאודים עשויים בדיוק במידה הנכונה

מרק צ’ורבה רומני

המארחת, רות אברכהן, הכינה מרק צ'ורבה כמיטב המסורת הרומנית, וביקשה מכל אחד להביא מנה המאפיינת את בית אימו
חזרה

אמפנדוס בסגנון ארגנטינאי

פאני רותם הביאה אמפנדוס כמו שמכינים בארגנטינה

החומרים:

לבצק:

4 כוסות קמח לבן
1 שקיק אבקת אפייה
1 כפית מלח
200 גרם מרגרינה רכה
2 כוסות מים רותחים

למילוי:

3 כפות שמן
1 בצל לבן, קצוץ דק
130 גרם רסק עגבניות
500 גרם בשר טחון
1 כוס מים חמים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
3 ביצים קשות, פרוסות
18 זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
¼ כוס צימוקים

 

לכופתאות:

ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

הבצק: מכניסים לקערה גדולה את כל המרכיבים, מערבבים היטב ולשים לבצק. יוצרים מהבצק כדור ועוטפים בניילון נצמד עד שהמילוי מוכן.

המילוי: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, הבשר הטחון, המים, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם כ 30- דקות. מסירים מהאש ומוסיפים תוך ערבוב את הביצים, הזיתים והצימוקים.

הכופתאות: מרדדים את הבצק לעובי של כ 2- מ"מ. קורצים עיגולים גדולים בעזרת כוס פלסטיק, מכניסים למרכז כל עיגול כף מהמילוי ומקפלים כל עיגול לחצי ומהדקים את השוליים היטב סביב.

מניחים את האמפנדס על נייר אפייה משומן מעט, מורחים מעל ביצה טרופה ואופים ב250- מעלות עד הזהבה.

דג מלוח פולני עם בצל ישראלי

נירה אוחובסקי הביאה דג מלוח פולני עם הרבה בצל ישראלי

סימנייה