דילוג לתוכן

מגזין החיים הטובים / גיליון מס' 1

קציצות תרד (פזי)

רות בהלול, הטבריינית במקור הביאה קציצות בשר עם צרד, בדיוק כמו שהכינה אמא שלה בטנג'יר

כבדי עוף מאודים

שרה אורבך הביאה כבדי עוף מאודים עשויים בדיוק במידה הנכונה
חזרה

מרק צ’ורבה רומני

המארחת, רות אברכהן, הכינה מרק צ'ורבה כמיטב המסורת הרומנית, וביקשה מכל אחד להביא מנה המאפיינת את בית אימו

החומרים:

2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים ירוקים
פלח דלעת
1 בצל
צרור פטרוזיליה
צרור סלרי
צרור לאושטיאן )לובאג' - עשב תבלין למרק, נמכר בשווקים(
6-5 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם

 

תוספות אפשריות:

עצמות עוף או כדורי בשר טחון, ½ כוס אורז, 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות, 4-3 כפות חומץ

 

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לקוביות קטנות, קוצצים את עשבי התבלין, מוסיפים 6-5 כוסות מים, מלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים תוספות לפי הטעם ומבשלים בהתאם.

לא לשכוח להוסיף לסיר הרבה אהבה!

אמפנדוס בסגנון ארגנטינאי

פאני רותם הביאה אמפנדוס כמו שמכינים בארגנטינה

דג מלוח פולני עם בצל ישראלי

נירה אוחובסקי הביאה דג מלוח פולני עם הרבה בצל ישראלי

סימנייה